'Kahn onder gegadigden voor MS Mode België'

'Kahn onder gegadigden voor MS Mode België'

De Belgische tak van MS Mode is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Brussel. De curatoren praten met vier kandidaten over een overname, meldt persbureau Belga.

De besprekingen met de overnamekandidaten lopen volgens de curatoren ‘intensief en constructief’. Begin volgende week moet er duidelijkheid zijn over een eventuele overname.

Oud-eigenaar Roland Kahn zou een van de vier potentiële overnemers zijn. De vakbonden zijn geen voorstander van dat scenario, omdat ze vrezen dat MS Mode dan een toekomst met fors minder banen en winkels in België tegemoet gaat. De curatoren willen geen namen van overnamekandidaten bevestigen.

MS Mode heeft in België 46 winkels en 220 medewerkers. De activiteiten bij onze zuiderburen waren geen onderdeel van de overname door GA Europe, die eerder deze maand bekend werd gemaakt. Daardoor moest vorige week het faillissement worden aangevraagd.

De Nederlandse activiteiten van MS Mode werden door GA Europe in samenwerking met Kahn overgenomen. Na een periode van uitverkoop van de huidige voorraden zal de modeketen weer onderdeel uitmaken van zijn bedrijf Coolinvestments. "We gaan MS Mode weer op een nieuwe manier 'shape' geven", aldus de Coolcat-baas eerder deze maand op het Retail & Brands Festival.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends