Met namen als McDonaldâs, Burger King, Subway, KFC, Dominoâs, Pizza Hut en Papa Johnâs leken alle Amerikaanse fastfoodketens al wel actief in ons land. Niets is minder waar. Taco Bell en TGI Fridayâs maakten deze maand bekend hun deuren in Nederland te openen. Reden genoeg om alvast een kijkje te nemen.
Taco Bell maakt evenals KFC en Pizza Hut onderdeel uit van Yum! Brands en beschikt wereldwijd over ruim zesduizend restaurants. Andrew Stewart is masterfranchisenemer van de restaurantketen in ons land, vertelde hij onlangs op RetailNews. Hij heeft meerdere locaties op het oog, waarbij het eerste filiaal eind dit jaar of begin volgend jaar geopend wordt.
Taco Bell is een Tex Mex-specialist met gerechten als tacoâs, burritoâs en nachoâs. De winkels komen er anders uit te zien dan in de Verenigde Staten, stelt Stewart. âHet wordt een transparant concept met een open keuken en zonder kunstmatige ingrediënten of andere toevoegingen.â Verder zullen de gerechten niet opgerold worden, behalve als de klant zijn bestelling mee wil nemen. Stewart benadrukt dat het geen typisch fastfoodconcept wordt, maar een âhigh-endâ restaurant. âIk noem het fast casual.â De nieuwe âupscaleâ restaurants die Taco Bell afgelopen mei introduceerde, lijkt in dat straatje te passen.
TGI Fridays komt wel met de bekende formule naar ons land. Dat betekent een combinatie van een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Klanten kunnen er vooral terecht voor burgers, steaks en ribs, maar ook voor pastaâs en salades. De eerste winkel moet in oktober volgend jaar geopend worden.
Belangrijk doel van TGI Fridays is mensen bij elkaar brengen. âDe sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veelâ, aldus vice president international franchise development Jean Baudrand. Niet voor niets is de merkbelofte âHier is het altijd vrijdagâ en speelt âflair bartendingâ een belangrijke rol.
Beijk Catering wordt in ons land verantwoordelijk voor de uitrol van TGI Fridays. Er is er geen concept in Nederland dat te vergelijken is met TGI Fridays, stelt Baudrand. âWe zijn dan ook zeer enthousiast om Nederland kennis te laten maken met onze unieke en typische Amerikaanse stijl van casual dining.â
Reacties 0