​Superstar-opvolger Friday start met twaalf winkels

​Superstar-opvolger Friday start met twaalf winkels

Het van oorsprong Belgische modemerk Friday heeft de afgelopen maanden twaalf winkels in Nederland geopend. De formule heeft zich gevestigd op de beste voormalige locaties van Superstar, vertelt formulemanager Jasper den Hartog op RetailWatching.

Friday profileert zich als een keten van conceptstores in het middensegment, met de uitstraling van een boutique. Nederland is het eerste land waar het label als retailconcept is gestart. Dat is puur vanwege de beschikbaarheid van A1-locaties door het schrappen van de Superstar-formule, legt Den Hartog uit. “Het concept heeft een internationale uitstraling en is niet specifiek op Nederland gericht.”

De formule wil verder uitbreiden in Nederland en ook de grens over, zegt Den Hartog. “België is een logische vervolgstap”, zegt de formulemanager, verwijzend naar de thuismarkt van moederconcern FNG. “Van daaruit willen we verder uitbreiden naar andere Europese landen.” Over welke landen en een geplande hoeveelheid vestigingen wil hij geen uitspraken doen.

Friday is een van de twee nieuwe formules die in de voormalige panden van Superstar trekt. Eerder werd al duidelijk dat het vernieuwde damesmodemerk Promiss tientallen vestigingen op een ander deel van de locaties gaat openen. Beide merken vallen inmiddels onder Miss Etam-moeder R&S Retail, dat onlangs FNG overnam.

Jasper den Hartog gaat op RetailWatching dieper in op de pijlers van de Friday-formule.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends