Takeaway.com bewust verliesgevend in Duitsland

Takeaway.com bewust verliesgevend in Duitsland

Takeaway.com zou nu al winstgevend kunnen zijn in Duitsland. "Maar we kiezen er niet voor, we willen groeien", zegt ceo Jitse Groen in Het Financieele Dagblad.

De koers van het aandeel Takeaway.com sloot vrijdag 6,5 procent hoger dan bij de start. Daarmee is het etenbestelconcern nu ruim één miljard euro waard. ‘Heel veel Duitse beleggers’ zijn volgens Groen al ingestapt.

Groei in Duitsland is volgens hem essentieel voor het succes van Takeaway.com. De etenbestelsite investeert de komende tijd nog meer in marketingactiviteiten bij onze oosterburen, die nu al een van de grootste kostenposten zijn.

Nieuwkomers in de maaltijdbezorgmarkt, zoals Foodora en Deliveroo, zijn volgens Groen geen bedreiging. Die werken veel met koeriers, die bezorgen voor restaurants die dat zelf niet doen. “Ik zou niet weten waarom ik mij druk moet maken over iets dat bij ons minder dan 1% van het aantal orders vertegenwoordigt.”

Takeaway.com maakte vrijdag zijn debuut op de beurs. De beursgang bestaat uit ruim 7,6 miljoen nieuw uitgegeven aandelen, met een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Samen met de kleine 6,7 miljoen bestaande aandelen, die 153 miljoen euro opbrengen, komt de totale waarde van de aanbieding op 328 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!