​IKEA volgt Deen op als beste werkgever

​IKEA volgt Deen op als beste werkgever

IKEA is door medewerkers verkozen tot de beste werkgever in de groot- en detailhandel. Initiatiefnemers Effectory en Intermediair reikten de onderscheiding dinsdag uit.

Het personeel van IKEA beoordeelt de keten met een 7,9. Daarmee houdt de woonretailer vanHaren net achter zich. De schoenenketen, die de award twee jaar terug in de wacht sleepte, werd beoordeeld met een 7,8. Sligro Food Group staat met een 7,6 op de derde plaats.

De score is gebaseerd op een zestal vragen die in het Beste Werkgeversonderzoek wordt gesteld. IKEA scoort op de thema’s betrokkenheid, tevredenheid en veranderingsbereidheid significant hoger dan het landelijk gemiddelde.

Een groep ontevreden IKEA-werknemers schreef vorig jaar nog een open brief aan oprichter Ingvar Kamprad over de ‘angstcultuur’ bij de retailer. Op individueel niveau kan er volgens countrymanager Lena Herder sprake zijn van onvrede of van medewerkers die moeite hebben met bepaalde ontwikkelingen. Met die mensen wordt het gesprek aangegaan, stelt zij. “In verreweg de meeste gevallen werkt zo’n dialoog goed en haalt het de kou uit de lucht.”

Het Beste Werkgeversonderzoek werd dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd. In totaal werden 313 organisaties beoordeeld door ruim 224 duizend werknemers. Succesvolle organisaties scoren volgens oprichter Guido Heezen van Effectory aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. “Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!