​INretail: ‘Omarm crowdfunding en private equity’

​INretail: ‘Omarm crowdfunding en private equity’

De aantrekkende economie levert winkelbedrijven die te laat op nieuwe ontwikkelingen hebben ingespeeld onvoldoende inkomsten op om het gat met de voorhoede te dichten. Zij zullen op zoek moeten naar alternatieve financieringsvormen, stelt manager beleid Marcel Evers van INretail in Het Financieele Dagblad.

“Hier wreekt zich dat het grootste deel van de detailhandel nog enorm op bankfinanciering steunt”, zegt Evers. De bereidheid van banken om in retail te investeren is volgens hem niet groot. Hij roept retailers daarom op alternatieven te omarmen, zoals ‘crowdfunding of private equity-achtige constructies’. “Daar het durfkapitaal vandaan halen, waarna de bank de stapelfinanciering levert”, oppert Evers.

De grootste golf van faillissementen als gevolg van de crisis is achter de rug, concludeerde sectoreconoom Sonny Duijn van ABN Amro in een rapport. Reden voor een juichstemming is dat volgens hem niet. Zo liggen de verkoopvolumes lager dan een jaar geleden, terwijl er meer winkelvloeroppervlak is. Ook hebben winkelgebieden aan aantrekkingskracht verloren.

Veel retailers die uit de acute problemen zijn, hebben nog ‘weinig vet op de botten’, ziet Duijn verder. “Onverwachte negatieve economische ontwikkelingen kunnen zodoende grote gevolgen hebben.”

Op RetailWatching wordt uitgebreid ingegaan op de huidige stand van zaken in de detailhandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!