​Nederlandse Lidl-filialen bedreigd met vergiftiging

​Nederlandse Lidl-filialen bedreigd met vergiftiging

Een afperser eiste vorig jaar vijftien miljoen euro van Lidl. Hij dreigde daarbij producten te vergiftigen en had het ook voorzien op Nederlandse winkels, meldt EenVandaag op basis van correspondentie tussen Lidl en de afperser.

Lidl zou volgens de correspondentie bereid zijn geweest 4,5 miljoen euro te betalen. Een afspraak voor de betaling brak de dader op het laatste moment af, waarna hij het geld in bitcoins eiste. De supermarktketen heeft daar niet meer op gereageerd. De politie is nog op zoek naar de afperser.

Lidl was niet echt van plan de afperser te betalen, vermoedt adviseur afpersingszaken Maarten IJzermans. Waarschijnlijk werkte de retailer samen met de politie, zodat die de dader kon oppakken. Hoewel de dader zei namens een groep te handelen, gaat het volgens IJzermans vermoedelijk om een eenling.

In juli werd al een Duits echtpaar opgepakt, dat één miljoen euro van Lidl eiste en dreigde met explosieven. Vorig jaar was Jumbo maandenlang in de greep van een afpersers. Bij twee filialen werden bommen ontdekt, waarvan er een ontplofte. De dader werd opgepakt en veroordeeld tot acht jaar cel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!