Dit is de tijdelijke Google-winkel

Dit is de tijdelijke Google-winkel

Na Apple en Microsoft, kon Google niet meer achterblijven. Dus opende ook deze internetgigant donderdag een tijdelijke winkel in New York. De pop-up vestiging aan 96 Spring Street is bedoeld om de eigen hardware onder de aandacht te brengen.

De winkel is verdeeld in verschillende afdeling voor ieder product. Het eerste wat bezoekers na binnenkomst zien is een grote, houten constructie in het midden met een groot Google-logo erop. Tegen het plafond spreidt het hout zich als vleugels uit. Hout is een belangrijk materiaal in de ruimte, aangevuld met witte muren en hier en daar kleurige uitspattingen.

Op de centrale tafel zijn de nieuwe Pixel-telefoons uit te proberen. Verderop in de winkel is een VR-ruimte, waar Googles Daydream View VR-headset getest kan worden. In die ruimte is de sfeer gecreëerd van een levendige jungle.

Verder is er nog een ruimte waar klanten kennis kunnen maken met Google Home, de lijn van slimme apparaten voor in huis. De pop-up store zal gedurende de feestdagen geopend blijven. Google experimenteerde eerder al met pop-ups en showrooms voor producten als Google Glass, maar heeft - anders dan Apple - geen eigen retailstrategie.