​Picnic versnelt groei in 2017

​Picnic versnelt groei in 2017

Picnic wil volgend jaar bezorgen in tien tot vijftien nieuwe steden. Dat laat medeoprichter Michiel Muller weten aan NU.nl.

De app-only supermarkt is momenteel in zes steden actief. In Amersfoort, de plaats waar Picnic ruim een jaar geleden begon, wordt volgens Muller een omzet van tien tot vijftien miljoen euro geboekt. Bovendien is Picnic daar winstgevend. “Naarmate er meer steden als Amersfoort bijkomen, verdienen we vanzelf de aanloopkosten terug”, aldus Muller.

Picnic opende deze week een tweede vertrekpunt voor zijn elektrische bezorgwagens in Almere. Daarnaast zoekt de etailer nog naar ruimte voor een nieuw distributiecentrum. "Je ziet dat wat we een jaar geleden gebouwd hebben, veel te klein wordt”, zegt Muller. Picnic is volgens hem in de afgelopen tien weken verdubbeld.

Picnic liet eerder dit jaar al weten binnen drie jaar een ‘serieuze partij’ te willen zijn in de supermarktwereld. De websuper wil binnen die termijn actief zijn in veertig tot vijftig steden. Bovendien onderzoekt Picnic de mogelijkheden voor een onlinesupermarkt in het buitenland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!