​Vodafone zet het mes in winkelbestand

​Vodafone zet het mes in winkelbestand

Veruit het grootste deel van de winkels van BelCompany heeft geen toekomst onder de vlag van Vodafone. Het telecombedrijf heeft nu al 140 vestigingen volgens de Vodafone-formule en dat zullen er na het schrappen van BelCompany hoogstens 150 zijn. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover RetailNews, na berichtgeving van Connexie B2B.

Vodafone maakte woensdag bekend BelCompany als winkelformule te schrappen. BelCompany heeft momenteel 88 vestigingen. Een aantal vestigingen zou de komende vijf jaar zijn deuren moeten sluiten, maar hoeveel exact werd niet bekendgemaakt. Het merk blijft volgens het bedrijf ‘voorlopig’ nog wel online bestaan.

De exacte verdeling tussen het ombouwen en sluiten van de BelCompany-winkels is volgens de woordvoerder nog niet bekend. “Op korte termijn zal slechts een beperkt deel van de winkels sluiten”, stelt zij. Daarbij gaat het om zo’n tien winkels. Het overige deel wordt eerst nog omgebouwd naar de Vodafone-formule.

Vodafone kan nu nog niet zeggen wat het ideale aantal winkels is. “Dit is de afgelopen jaren ook voortdurend in beweging geweest en zal dat zeker naar de toekomst ook nog zijn.”

BelCompany werd vijf jaar terug voor 120 miljoen euro overgenomen van Macintosh Retail Group en telde destijds nog 176 vestigingen. Vodafone nam ook de 34 filialen van Telefoonkopen.nl over, maar die discountformule werd direct al geschrapt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends