​MS Mode behoudt 95 Nederlandse winkels

​MS Mode behoudt 95 Nederlandse winkels

MS Mode gaat in Europa door met in totaal 155 winkels. In Nederland gaan 35 van de oorspronkelijke 130 filialen definitief op slot, laat de modeketen weten.

Coolinvestments neemt de modeketen in januari weer volledig over van GA Europe, dat de uitverkoop van de voorraden begeleidde. Het totale winkelbestand in Europa, van bijna vierhonderd winkels, wordt fors teruggebracht. In België blijven 24 van de 46 winkels open, terwijl Spanje en Luxemburg respectievelijk 32 en vijf winkels behouden.

Van de 2500 medewerkers die MS Mode telde, blijven er volgens Het Financieele Dagblad 850 in dienst. Het is nog niet zeker dat dit aantal zo blijft, omdat de toekomst van de Franse winkels nog onduidelijk is. Momenteel heeft de modeketen 136 vestigingen in Frankrijk.

Wat Kahn en GA Europe voor de doorstart hebben betaald, is nog onduidelijk. Het is echter niet de hoofdprijs, omdat zij de enige waren die het bedrijf wilden voortzetten. Er is een miljoen euro betaald voor onder meer de goodwill en inventaris, maar de meeste waarde zat in de voorraden. Die zullen volgens Het Financieele Dagblad rond de twaalf miljoen euro hebben opgeleverd.

Eigenaar Roland Kahn presenteert in januari de nieuwe strategische plannen voor MS Mode. "Door de succesvolle samenwerking met GA Europe is ruimte gemaakt voor de toekomst, die er voor MS Mode en haar klanten goed uitziet”, aldus Kahn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends