​DA-ondernemers spreken vertrouwen uit

​DA-ondernemers spreken vertrouwen uit

De samenwerking tussen de DA-ondernemers en moederconcern NDS lijkt veiliggesteld. Tijdens een ledenvergadering van de franchisevereniging, sprak 98 procent zijn vertrouwen uit in de strategie voor de drogisterijformule.

De ledenvergadering was donderdag het eerste officiële evaluatiemoment, een jaar nadat NDS de failliete DA-organisatie overnam. Het vertrouwen is volgens het concern een ‘mijlpaal’, waarmee de groeikansen groter worden. De voorgenomen fusie met D.I.O. is daarbij een belangrijke factor. Het overkoepelende Mosadex spreekt de verwachting uit dat de krachtenbundeling ‘de komende maanden zijn beslag krijgt’.

DA en D.I.O. maakten eind vorig jaar, kort na het faillissement van DA, al bekend te willen samengaan. De ACM heeft de fusie echter nog altijd in beraad. De toezichthouder kijkt vooral naar de gevolgen voor de concurrentie op de groothandelsmarkt. Groothandel Vriesia vreest ‘een kaalslag onder drogisterijen’ als beide ketens samengaan. “Ze zijn bang voor verzwakking van hun eigen positie”, verklaarde DA-directeur Walborgh Kieskamp die opstelling tegenover RetailWatching.

Het winkelbestand voor DA wordt voor komend jaar geschat op zo’n tweehonderd vestigingen. De komende jaren zal dat aantal groeien, verwacht Kieskamp. Op termijn streeft hij naar zoveel mogelijk zelfstandige drogisten onder de DA-vlag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!