​Twee op de drie V&D’ers weer aan het werk

​Twee op de drie V&D’ers weer aan het werk

Zo’n zevenduizend van de ruim tienduizend ontslagen werknemers van V&D hebben inmiddels een nieuwe baan. Onder vijftigplussers heeft juist twee derde nog geen nieuw werk gevonden, blijkt uit een analyse van het UWV.

Van de voormalige V&D-werknemers tot 25 jaar heeft 78 procent een nieuwe baan, in de categorie 25 tot vijftig is dat 64 procent. In de cijfers zijn de elfhonderd La Place-medewerkers die verder konden na de overname door Jumbo ook meegerekend. Vooral door de goed draaiende economie hebben veel oud-V&D’ers weer snel werk gevonden, zegt hoofd arbeidsmarktadvies Rob Witjes van het UWV tegen het Algemeen Dagblad. “Had het bankroet twee jaar eerder plaatsgevonden, dan was de situatie heel anders geweest.”

Ruim de helft van het voormalige V&D-personeel vond weer een baan in de detailhandel. De horeca en zakelijke dienstverlening volgen met respectievelijk tien en negen procent op ruime afstand. Van het ontslagen La Place-personeel kwam ruim de helft weer in de horeca terecht, terwijl bijna twintig procent een baan in een winkel vond.

Uit een eerdere analyse van het UWV bleek al dat vijftigplussers die bij V&D werkten moeilijker aan een nieuwe baan komen dan hun leeftijdsgenoten in de retail. Zij hebben vaak tientallen jaren bij de warenhuisketen gewerkt en zouden daardoor meer moeite hebben met solliciteren.

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends