​Esprit zet meer in op mannen

​Esprit zet meer in op mannen

Esprit lanceert dit jaar een nieuwe collectie voor mannen onder de naam The Wardrobe Essentials. Daarmee wil de Duitse kledingketen het aandeel van mannen in de totale omzet opschroeven, meldt TextilWirtschaft. Mannen zijn nu nog goed voor zo’n twaalf procent van de omzet.

De collectie bestaat uit denim, shirts, polo’s, truinen en jassen voor 29 tot 49 euro. “Met deze lijn willen we ons niet zozeer op trends, maar meer op aspecten als prijs en comfort richten”, aldus chief supplychain officer Juan Antonio Chaparro Vazquez.

De nieuwe collectie wordt vanaf deze maand eerst in de eigen winkels getest. Bij een succesvolle pilot wil de kledingketen de lijn in maart ook beschikbaar maken voor de groothandel.

Esprit is momenteel druk bezig zijn verliesgevende winkels te sluiten. In het afgelopen boekjaar ging de retailer terug van 55 naar twintig eigen winkels in Nederland. De wereldwijde omzet nam met ruim acht procent af tot 2,1 miljard euro, maar er werden wel weer zwarte cijfers (2,4 miljoen euro) geschreven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!