​Nederland telt steeds meer kringloopwinkels

​Nederland telt steeds meer kringloopwinkels

Het aantal kringloopwinkels in ons land is het afgelopen jaar flink toegenomen. Er zijn inmiddels meer dan duizend tweedehandswinkels, tegenover zo’n negenhonderd aan het begin van vorig jaar. Dat meldt BNR op basis van cijfers van de Kringloop App.

Ook de omzet in kringloopwinkels is groeiende, stelt Kringloopbedrijven Nederland. De bij de branchevereniging aangesloten vestigingen boekten in 2014 ruim negentig miljoen euro omzet, waarna ze een jaar later de grens van honderd miljoen euro doorbraken. Ook vorig jaar was er volgens de vereniging weer sprake van groei.

De groeicijfers zouden het gevolg zijn van de aantrekkende economie, waardoor mensen weer meer nieuwe spullen kopen en hun oude afstaan. Doordat de producten die kringloopwinkels ontvangen van betere kwaliteit zijn, neemt de gemiddelde uitgave per klant toe. Waar dat bedrag in 2014 nog op 7,34 euro lag, was dat een jaar later al 7,87 euro.

De kringloopbranche had tijdens de economische crisis last van de bezuinigende consument. Ook hadden ze moeite hun winkel met kwalitatief goede producten te vullen, doordat consumenten steeds langer wachtten voor zij hun spullen bij de kringloop inleverden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends