'​Blokker reorganiseert bij 110 Belgische winkels'

'​Blokker reorganiseert bij 110 Belgische winkels'

Blokker voorziet 110 filialen in België van ‘een herstructurering, een reorganisatie van de werking of een nieuwe stijl’. Dat heeft de Belgische directie van de winkelketen woensdag laten weten aan de vakbonden, meldt persbureau Belga.

Welke maatregelen precies worden genomen en om welke winkels het gaat, is niet duidelijk. “Er is ons geen enkele verduidelijking gegeven omdat de gesprekken met het moederbedrijf nog lopen”, laat een vakbondswoordvoerder weten. Ook is onduidelijk wat er met de overige 86 Belgische Blokker-filialen gebeurt.

Eind december sloot de Blokker-vestiging in Saint-Georges zijn deuren, terwijl binnenkort nog twee winkels in Wallonnië op slot gaan. Of er nog meer sluitingen gepland staan, is niet bekendgemaakt. De vakbonden is gevraagd te wachten op het ‘masterplan’, dat in het eerste kwartaal van dit jaar zou moeten worden gepresenteerd. De vakbonden zijn bezorgd om het gebrek aan transparantie. “We vrezen dat de directie, in tegenstelling tot wat ze zeggen, heel goed weet waar we heen gaan”, zegt een woordvoerder.

Blokker is momenteel bezig met een 'analyse van de Belgische vestigingen', laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Daarbij wordt gekeken welke filialen eventueel een facelift krijgen. "Bij diverse winkels is dat de afgelopen periode al gebeurd", aldus de woordvoerder. De aantallen die volgens de Belgische vakbonden zijn genoemd, wil ze niet bevestigen of ontkennen. De analyse wordt volgens haar eind dit kwartaal afgerond, waarna meer bekend wordt gemaakt.

Blokker maakte vorig jaar al bekend zijn Belgische winkels van een nieuw concept te willen voorzien, zoals dat ook in Nederland gebeurt. De retailer zou sinds 2014 zwaar verliesgevend zijn bij onze zuiderburen. Eerder lieten de Belgische vakbonden nog weten niet ongerust te zijn, omdat het schrappen van banen niet op de planning stond. Bij de vernieuwingsoperatie in Nederland gaan honderden arbeidsplaatsen verloren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends