​HEMA bouwt bijna alle winkels om

​HEMA bouwt bijna alle winkels om

HEMA start dit voorjaar met het uitrollen van de internationale winkelformule naar de winkels in de Benelux. De kleine winkels zijn als eerst aan de beurt, zo laat de winkelketen donderdag weten.

HEMA opende afgelopen najaar de eerste vijf pilotwinkels in ons land, gevolgd door nog eens vier winkels in België. De nieuwe formule slaat aan bij klanten in deze landen, stelt de retailer nu. De buitenlandse winkels zijn ingedeeld in werelden en zijn naar eigen zeggen overzichtelijker voor klanten. Ook de frisse uitstraling zou bij veel klanten ‘in het oog springen’.

Vanaf mei worden in een halfjaar tijd 386 winkels voorzien van het nieuwe concept. Dat betekent zo’n vijftien winkels per week worden verbouwd. Voor de grotere winkels wordt in de loop van dit jaar gestart met enkele testwinkels. Mochten ook die aanslaan, dan gaan de overige grote vestigingen in 2018 om naar de internationale winkelformule.

De buitenlandse winkels van HEMA zijn volgens ceo Tjeerd Jegen erg populair, ook onder Nederlandse klanten die op reis zijn. In Nederland moeten ze nog te vaak zoeken naar producten, stelt hij. “En we zijn minder goed in staat om onze klanten in de winkel te inspireren.” HEMA telt zo’n zeshonderd vestigingen in de Benelux.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends