Dit is het debuut van Dsquared2 in Nederland

Dit is het debuut van Dsquared2 in Nederland

Dsquared2 heeft zijn eerste twee vestigingen in Nederland geopend. Amsterdam en Rotterdam hebben het Italiaanse modemerk van de Canadese tweeling en modeontwerpers Dan en Dean Caten inmiddels mogen verwelkomen. Voor het ontwerp van de winkels werkte Dsquared2 samen met Storage Associati uit Milaan.

In Amsterdam bevindt het label zich in de PC Hooftstraat, waar het de opvolger is van Valentino. De winkel telt 216 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. In de kelder vind je denim en ondergoed en beachwear, op de begane grond de mannenafdeling en nog een verdieping hoger de vrouwenafdeling. Accessoires, parfums en brillen zijn ook in de winkel verkrijgbaar.

De luxe artikelen worden gepresenteerd op glazen planken in champagnekleur. Warme en lichte kleuren worden gecombineerd met zwarte houten panelen en koperkleurig satijn moet het interieur verlichten. In de winkel staan onder meer licht fluwelen fauteuils, groene lederen steolen en led-strippen langs de marmeren trap.

In Rotterdam heeft Dsquared2 een winkel geopend aan de Lijnbaan, naast een filiaal van Bershka. In de havenstad heeft het label twee verdiepingen tot zijn beschikking, die samen goed zijn voor 189 vierkante meter.

Dsquared2 spreekt zelf van een ‘gewaagd, eigentijds en onverwacht’ concept, met veel metaal. De winkel maakt onder meer gebruik van zeecontainers voor de presentatie van de collecties. Een rood tapijt in de vorm van een esdoornblad verwijst op zijn beurt naar de Canadese roots van Dsquared2.

Het luxemerk bestaat inmiddels zo’n twintig jaar en wordt in ons land onder meer via de Bijenkorf verkocht. Nederland is volgens de tweeling ‘een kleine schatkist met artistieke en architectionische pareltjes, maar waar ook ruimte is voor hedendaagse kunst, avant-garde design en mode’. Dsquared2 heeft al meerdere flagshipstores verspreid over de wereld, waaronder in Milaan, Hongkong, New York en Londen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in