​McGregor uit flagshipstore gezet

​McGregor uit flagshipstore gezet

McGregor heeft een vordering tot indeplaatsstelling voor één van zijn vijf beoogde flagshipstores afgewezen zien worden. Deze vijf vestigingen werden door nieuwe eigenaar Doniger Fashion Group als ‘essentieel’ bestempeld voor de voortzetting van de activiteiten.

Voor drie van de vijf flagshipstores werden in een eerder stadium al nieuwe huurovereenkomsten gesloten. Voor twee panden kon het moederbedrijf van McGregor en Gaastra echter geen overeenstemming bereiken, waarna een procedure werd aangespannen bij de kantonrechter. Eén zaak loopt nog, terwijl McGregor zijn flagshipstore aan de Brink in Laren inmiddels heeft gesloten.

Voor welke zaak de procedure nog aanhangig is, vermelden curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot niet in hun faillissementsverslag. De overgebleven vier flagshipstores van McGregor en Gaastra bevinden zich in Amsterdam (twee), Den Haag en Maastricht.

McGregor beschikt in Laren nog over een winkel op het Zevenend, waar voorheen alleen de menswearstore te vinden was. Die winkel heeft nu ook een vrouwenafdeling.

De curatoren laten verder weten dat het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement van McGregor Fashion Group is gestart. In totaal hebben 373 medewerkers deelgenomen aan een surveyonderzoek, terwijl veertien van de beoogde veertig personen zijn geïnterviewd. Ze verwachten de uitkomsten van het oorzakenonderzoek in de tweede helft van dit jaar bekend te kunnen maken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends