​Abercrombie sluit nog eens zestig winkels

Abercrombie & Fitch is van plan om dit boekjaar zestig winkels in de Verenigde Staten te sluiten. Daarbij gaat het om huurcontracten die niet worden verlengd, zo laat de modeketen weten bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

De sluitingen betekenen dat Abercrombie & Fitch dit jaar terugvalt naar zo’n 670 winkels, tegenover 839 nog geen vijf jaar eerder. De Amerikaanse retailer laat tegelijkertijd weten dit jaar zes nieuwe winkels te openen, waaronder twee in het buitenland. Daarnaast komen er twee outletstores bij.

De nieuwe winkels gaan open volgens een nieuw winkelconcept, dat het merk vorige maand introduceerde in Ohio. De veranderingen die in de afgelopen anderhalf jaar zijn doorgevoerd moeten daar tot uiting komen. Het nieuwe concept is volgens Abercrombie ‘warm, uitnodigend en open’.

Abercrombie & Fitch zag zijn omzet vorig jaar teruglopen van 3,5 naar 3,3 miljard dollar. De winst komt uit op vier miljoen dollar, tegenover 35,6 miljoen een jaar eerder. Het merk heeft momenteel één winkel in Nederland, aan de Leidsestraat in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!