​Curator dagvaardt bestuurders van House of Shoes

​Curator dagvaardt bestuurders van House of Shoes

Curator Olaf Poorthuis van House of Shoes heeft nog geen reactie gehad op zijn standpunt dat er sprake was van ‘kennelijk onbehoorlijk bestuur’. De curator is inmiddels tot een dagvaarding overgaan, zo laat hij weten in het nieuwste faillissementsverslag.

Poorthuis noemde het onbehoorlijk bestuur eerder een belangrijke oorzaak van het faillissement van de vennootschappen achter de schoenenketen, die in 2015 voor de tweede keer op de fles ging. Omdat een inhoudelijke reactie is uitgebleven, heeft de curator diverse conservatoire beslagen laten leggen.

De curator stelt de bestuurders aansprakelijk voor de schade van het faillissement, waarvan het boedeltekort ruim 8,2 miljoen euro bedraagt. De bestuurders hebben zich nog niet over deze schuldenlast uitgelaten, dus die kan volgens de curator nog veranderen.

De bestuurders hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen. Over een maand dient er volgens de curator een reactie te zijn ingediend. Het bestuur stelde eerder tegenover de curator dat het ondanks grote inspanningen en investeringen niet lukte om de exploitatie van de schoenenwinkels in de teruglopende retailbranche rendabel te krijgen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends