​Einde van Albert Heijn in België mogelijk nabij

​Einde van Albert Heijn in België mogelijk nabij

Albert Heijn blijft de komende twee jaar nog winkels openen in België. De supermarktketen staat echter op de nominatie om in 2019 te verdwijnen uit België, zo blijkt uit berichtgeving van moederbedrijf Ahold Delhaize.

De prioriteit van Ahold Delhaize ligt de komende jaren bij supermarktketen Delhaize, dat ‘de meest favoriete supermarkt van de Belgen’ moet worden. Als dit proces in de ogen van de consument is afgerond is volgens het concern ‘de natuurlijke volgende stap om alle supermarktactiviteiten van Ahold Delhaize in België te integreren in Delhaize Le Lion’. Een definitief besluit over het staken van Albert Heijn zou nog niet genomen zijn. De directie wil in de eerste helft van 2019 bekijken in hoeverre de formules klaar zijn voor een integratie.

Sinds de fusie van Ahold en Delhaize wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van Albert Heijn in België. De Nederlandse keten telt momenteel 42 vestigingen bij onze zuiderburen.

Om de fusie ook in België af te kunnen ronden werden onlangs vier winkels van Albert Heijn verkocht aan Lidl en Tanger. Ahold Delhaize laat donderdag weten dat Carrefour ook een supermarkt van Albert Heijn overneemt, evenals twee vestigingen van Delhaize. Daarnaast koopt een onafhankelijke supermarktondernemer een filiaal van Albert Heijn.

Reacties