​Jumbo: ‘Opstelling vakbonden is onbegrijpelijk’

​Jumbo: ‘Opstelling vakbonden is onbegrijpelijk’

Jumbo wil graag met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao voor zijn personeel in de distributiecentra. ‘Het is voor Jumbo onbegrijpelijk waarom de vakorganisaties hier niet toe bereid zijn’, stelt de supermarktketen in een verklaring.

Jumbo reageert op de petitie die vertegenwoordigers van het dc-personeel maandag heeft overhandigd aan HR-directeur Gea Kuiper. Daarin dringen de medewerkers aan op het spoedig hervatten van de cao-onderhandelingen. De retailer stelt dat de vakbonden dat niet willen, omdat Jumbo nog geen loonbod kan doen. Daarvoor wacht Jumbo op de uitkomsten van andere cao-onderhandelingen, met onder meer Albert Heijn en de algemene supermarktcao.

Over andere punten wil Jumbo graag met de bonden in gesprek. Zo wijst de supermarktketen op het behoud van vaste banen, investeringen in extra scholing en programma’s gericht op scholing. De lonen liggen bij Jumbo boven het gemiddelde in de sector. De retailer wil die meer in lijn brengen met de andere cao’s, en wacht daarom op de uitkomsten daarvan.

De huidige cao van Jumbo’s dc-personeel loopt op 1 april af. Mocht er voor die tijd geen nieuwe overeenkomst zijn, dan heeft de retailer zijn medewerkers toch een loonsverhoging met terugwerkende kracht toegezegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!