​Picnic haalt honderd miljoen groeigeld op

​Picnic haalt honderd miljoen groeigeld op

Picnic investeert de komende jaren honderd miljoen euro in zijn uitbreiding in ons land. Daarvoor heeft het vier familiefondsen als investeerders aangetrokken.

Het geld wordt verstrekt door NPM Capital, De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci. De laatste drie hadden eerder al een aandeel in Picnic. Picnic wil met dit kapitaal uitbreiden naar heel Nederland. Het geld gaat naar voertuigen, personeel en distributiecentra. Op termijn sluit Picnic ook uitbreiding naar het buitenland niet uit. “Maar dit bedrag wordt volledig geïnvesteerd in Nederland”, aldus medeoprichter Joris Beckers.

De opschaling van Picnic moet de komende drie tot vijf jaar tienduizend nieuwe banen opleveren. Ook wil de onlinesuper uitbreiden naar vijf distributiecentra en tweeduizend voertuigen. Tot nu toe heeft Picnic zo’n vijftien miljoen euro geïnvesteerd. “Honderd miljoen is een fenomenaal bedrag voor een bedrijf in deze fase”, zegt Beckers.

Vooralsnog bezorgt Picnic vooral in de regio van Utrecht, al werd eerder dit jaar al een begin gemaakt aan een landelijke uitrol. Vanaf 2 april bezorgt het bedrijf ook de boodschappen in onder meer Delft, Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. Welke volgende steden Picnic aansluit hangt af van afspraken met gemeenten en de mogelijkheid om zijn bezorgwagens kwijt te kunnen.

Picnic verwacht dit jaar rond de honderd miljoen omzet te behalen. Nu zit de websuper op dertig miljoen. Verder is de etailer volgens Becker in iedere stad waar het opent binnen een half jaar winstgevend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!