Het high-tech beautywalhalla van Sephora

Het high-tech beautywalhalla van Sephora

Sephora heeft zijn Beauty Tip Workshop-concept naar twee nieuwe winkels uitgerold, en niet op de minste locaties. Beide zijn gevestigd in New York: de ene aan Fifth Avenue terwijl de tweede, aan 34th Street, zelfs de grootste winkel van de Verenigde Staten tot nu toe is.

De vestiging aan 34th Street telt ongeveer 1050 vierkante meter en fungeert volgens Sephora als 'de ultieme beautybestemming'. Het assortiment bestaat uit ruim dertienduizend producten, terwijl de winkel verschillende 'ontdekkingsruimtes' heeft. Zo wordt in de Beauty Workshop, Beauty Studio en Skincare Studio uitleg en advies gegeven over de verschillende producten. De workshops worden op elk niveau gegeven, zowel voor beginners als voor gevorderde beautyshoppers.

Centraal in de winkel staat de Beauty Workshop, een belangrijk onderdeel van het Tip-concept. De glanzende rode tafel fungeert als het centrale werkstation, waar klanten samenkomen om in groepjes lessen en workshops te volgen. Iedere werkplek heeft zijn eigen iPad, USB-ingang en wifi, waarmee klanten naar hartenlust digitaal looks kunnen proberen en onderling uitwisselen.

In de Beauty Studio, waarvan er twee per winkel zijn, krijgen klanten één-op-één makeovers van Sephora-experts. Verder wordt in de winkel aan 34th de Moisture Meter geïntroduceerd, een digitale tool die nauwkeurig de hoeveelheid vocht in de huid meet om de juiste producten voor de klant te kunnen selecteren. In beide winkels is verder de Tap and Try-technologie aanwezig, waarmee klanten lip- en wimperproducten virtueel kunnen proberen via Sephora Virtual Artist's, gecombineerd met RFID.