​Franchisers twijfelen aan ‘oprechte wil’ AH

​Franchisers twijfelen aan ‘oprechte wil’ AH

Het bestuur van de franchisevereniging van Albert Heijn heeft in een brief zijn zorgen geuit over de onderlinge verstandhouding. De franchisenemers ‘twijfelen aan de oprechte wil om de samenwerking op transparante wijze vorm te geven’, schrijven zij in de brief, die in handen is van Distrifood.

Albert Heijn en zijn franchisenemers hebben al jaren conflicten over onder meer de verdeling van kosten en opbrengsten. De ondernemers zagen eind vorig jaar al hun vorderingen door de rechter afgewezen worden. Wel adviseerde de rechter AH om met zijn franchisenemers in onderhandeling te gaan. ‘Opnieuw zien wij terughoudendheid in het delen van informatie, heel veel woorden maar weinig daden’, aldus het franchisebestuur.

De brief komt aan de vooravond van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize, komende woensdag. De franchisenemers hopen de slepende conflicten dit jaar te kunnen beëindigen. ‘Franchisenemers en franchisegever willen het beste voor de formule en hebben elkaar nodig om succesvol te blijven en onze bedrijven te laten groeien.’

De ondernemers menen al langere tijd benadeeld te worden door hun moederbedrijf, doordat zij niet meedelen in bepaalde winsten. Nadat de rechter hen in het ongelijk stelde, liet het bestuur van de franchisevereniging weten een hoger beroep voor te bereiden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends