​‘Meerdere Superunie-formules in zee met PostNL’

Verschillende formules die zijn aangesloten bij inkooporganisatie Superunie starten nog dit jaar met thuisbezorging via PostNL. Ook begint het post- en pakketbedrijf volgende maand met foodbezorging in België, zegt manager online food Daan Koek tegen Distrifood.

PostNL is nog met meerdere formules in overleg. Koek ziet voldoende online mogelijkheden voor de wat kleinere supermarktformules ten opzichte van de marktleiders. Hij verwacht dat tien tot twintig procent van de foodretailomzet in 2020 uit online komt. “Dan heb je al best een grote markt en blijft er voldoende over voor de kleinere spelers”, aldus Koek.

PostNL verzorgde tot nu toe al de thuisbezorging voor onder meer Hoogvliet, Ekoplaza en enkele maaltijdboxaanbieders. Welke Superunie-formules met het bedrijf in zee gaan wil Koek nog niet kwijt, net zo min als de naam van de Belgische keten. Afgezien van Albert Heijn en Jumbo, zijn bijna alle Nederlandse supermarktketens aangesloten bij Superunie. PostNL liet eerder dit jaar al weten ‘de beste logistieke partij voor online food in de Benelux’ te willen worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!