Moyee Coffee haalt 1,3 miljoen aan groeigeld op

Moyee Coffee haalt 1,3 miljoen aan groeigeld op

Moyee Coffee heeft in samenwerking met investeringsfonds Buceros Capital 1,3 miljoen euro opgehaald. Het duurzame koffielabel haalt het geld op bij zowel bestaande als nieuwe aandeelhouders.

Moyee Coffee haalde eerder deze zomer binnen een paar uur al 250 duizend euro op met een crowdfundingcampagne. Met het geld wil het bedrijf Arabicabonen importeren vanuit Ethiopië.

De samenwerking met Buceros Capital stelt Moyee volgens oprichter Guido van Staveren van Dijk in staat een nieuwe branderij te openen in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethopië. Het is de eerste investering van het investeringsfonds, dat vorig jaar werd opgericht door bekende Nederlandse investeerders in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Buceros Capital investeert in duurzame bedrijven en businessmodellen, die waarde toevoegen aan de Nederlandse en lokale economie.

Moyee verkoopt koffie die is gebrand volgens het zelfbedachte FairChain-principe. Dat houdt onder meer in dat bonen in het land van herkomst worden gebrand, waardoor de helft van de opbrengst voor de lokale ondernemers is.

Van Staveren van Dijk gaf eerder op RetailTrends zijn uitgebreide visie op de koffieketen, en hoe Moyee daarin een revolutie wil ontketenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!