Branchevereniging voor uitgevers cadeaukaarten opgericht

Branchevereniging voor uitgevers cadeaukaarten opgericht

Vertegenwoordigers van onder meer uitgevers en verkopers van cadeaukaarten hebben de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland opgericht. Het doel is het behartigen van de belangen van betrokkenen bij de uitgifte van cadeaukaarten en ‘beleveniscadeaus’.

Door de groeiende markt van cadeaukaarten is steeds meer behoefte aan marktcijfers, advies en netwerkbijeenkomsten, zegt voorzitter Martin de Wilde. Ondernemingen die actief zijn in de keten van cadeaukaarten kunnen lid worden van de branchevereniging. Begin oktober is een eerste bijeenkomst voor potentiële leden. 

In de cadeaukaartenbranche gaat jaarlijks zo’n twee- tot driehonderd miljoen euro om. Met de branchevereniging wil De Wilde onder meer voorzien in de behoefte aan advies omtrent wet- en regelgeving. Eerder pleitte hij al voor een verplichte registratie van cadeaukaartuitgevers bij De Nederlandsche Bank, om te voorkomen dat kaarten waardeloos worden bij het faillissement van een retailer. De Wilde is tevens directeur van Cadeaukaarten Nederland, een fullserviceorganisatie voor partijen die giftcards uitgeven, en van de Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!