Ook Zara experimenteert met sameday-delivery

Ook Zara experimenteert met sameday-delivery

Zara bezorgt online bestellingen bij wijze van proef nog dezelfde dag in Madrid. De Spaanse modeketen vraagt 5,95 euro aan verzendkosten voor sameday-delivery.

Zara bezorgt alleen bestellingen die op werkdagen voor twee uur ’s middags binnen zijn nog dezelfde dag. De dochteronderneming van Inditex volgt met de snelle bezorgdienst het voorbeeld van onder meer Amazon en El Corte Ingles, meldt Modaes.es. Zara opende eerder dit jaar nog zijn grootste winkel ter wereld in Madrid.

E-commerce is een van de pijlers van de groeistrategie van Inditex, dat vorig jaar goed was voor in totaal 23,3 miljard euro omzet. In Nederland hanteert de modeketen nog een termijn van tussen de drie en vijf werkdagen voor bezorging naar de winkel, afhaalpunt of thuisadres. Voor bestellingen onder de vijftig euro bedragen de verzendkosten 3,95 euro. Daarnaast is er een expressdienst van 9,95 euro, waarbij orders binnen twee werkdagen worden bezorgd.

Zara is momenteel in 45 markten actief met een webshop, zes meer dan aan het eind van het afgelopen boekjaar. Hoeveel de modeketen online omzet is onbekend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends