'Post kan nog lang niet mee met pakketbezorger'

'Post kan nog lang niet mee met pakketbezorger'

Het duurt nog minstens vijftien jaar voordat postbezorging kan opgaan in de algehele bezorgmarkt. Dat stelt topvrouw Herna Verhagen van PostNL tegenover het Algemeen Dagblad.

Minister Henk Kamp schreef vorige maand in een toekomstanalyse dat de postmarkt als aparte markt verdwijnt en steeds meer deel uit zal maken van een bredere bezorgmarkt. “Dat klinkt aardig, maar momenteel worden er jaarlijks ‘slechts’ 180 miljoen pakjes bezorgd tegen 2,8 miljard poststukken”, aldus Verhagen.

Het idee van Kamp is dat post met de boodschappenbezorger of pizzakoerier meegaat. “Sorry, maar dat is te gemakkelijk”, reageert de topvrouw. PostNL bezorgt volgens haar ‘veel meer dan gewone brieven’. Zo bezorgt het bedrijf ook medische post, zoals hielprikken, en braillepost en rouwkaarten. “Dat gaat niet elektronisch”, stelt Verhagen.

PostNL maakte maandag bekend een omzet van 836 miljoen euro te hebben gerealiseerd in het tweede kwartaal, tegenover 824 miljoen een jaar eerder. 36 procent van de omzet is afkomstig van de e-commercesector, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 32 procent was. Het vervoersbedrijf verwacht dat dit percentage in 2020 is opgelopen tot 45 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!