Snelgroeiend Picnic bouwt eigen distributiecentrum

Snelgroeiend Picnic bouwt eigen distributiecentrum

Picnic opent volgend jaar in Utrecht een nieuw distributiecentrum van 35 duizend vierkante meter. Het nieuwe pand is volgens de app-only supermarkt nodig vanwege de snelle groei. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste halfjaar naar 65 duizend.

De groei is onder meer afkomstig uit nieuwe steden. Waar het bedrijf begin dit jaar nog boodschappen in zes steden bezorgde, stond de teller eind juni al op 24. Picnic telt momenteel 250 bezorgwagens en 650 bezorgers, terwijl er nog eens honderd wagens in bestelling zijn.

Het nieuwe distributiecentrum in Lage Weide moet in maart gereed zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. “De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, stelt medeoprichter Michiel Muller. Het nieuwe ‘hypermoderne’ dc stelt Picnic volgens hem in staat de komende jaren door te groeien.

Picnic verwacht dat het nieuwe onderkomen werk biedt aan vijfhonderd tot duizend mensen. Er komen voor twintigduizend vierkante meter aan zonnepanelen op het dak.

Reacties