29 huurders van de Markthal in Rotterdam dagen eigenaar Klépierre voor de rechter. Bijna alle productgroepen zijn daarbij vertegenwoordigd, schrijft het Algemeen Dagblad.

De kraamhouders die de zaak aanspannen zijn onder te verdelen in twee groepen, zegt advocaat René Sekeris van 28 van de ondernemers. Een deel wil dat de servicekosten niet ‘ongelimiteerd’ blijven, de rest wil vernietiging van het huurcontract en terugbetaling.

De ondernemers hebben bij de start van de Markthal een verkeerd beeld voorgelegd gekregen, stelt Sekeris. Zo zou hen zijn voorgehouden dat de buitenmarkt naar binnen werd gehaald, volgens een heel specifiek concept. “Als de Markthal zich dan heel anders ontwikkelt, zijn vooral de aanbieders van vers de dupe.”

De zitting is volgende week. Naast de servicekosten, die de afgelopen jaren verdubbeld zouden zijn, zijn ondernemers ook ontevreden over onder meer de huren en het klimaat in de vershal. Die onderwerpen maken echter geen deel uit van de procedure.

Kraamhouders en Klépierre liggen al langere tijd met elkaar overhoop. Verschillende versondernemers zagen zich al genoodzaakt te vertrekken, onder meer door de concurrentie van horeca en de hoge servicekosten.