Ook ZZP Nederland hekelt Deliveroo

Ook ZZP Nederland hekelt Deliveroo

Deliveroo dwingt zijn bezorgers tot ‘schijnzelfstandigheid’ en verziekt zo de markt voor ondernemende zzp’ers. Dat stelt ZZP Nederland, de belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemers.

De stichting reageert op het besluit van de maaltijdbezorger om alle bezorgers in loondienst geleidelijk te vervangen door zzp’ers. De groeiende markt van bezorgdiensten biedt volgens directeur Maarten Post van de stichting veel kansen voor zelfstandige ondernemers, maar die worden om zeep geholpen door ‘constructies met wurgcontracten voor werknemers, die worden gedwongen om voor ondernemer te spelen’. Hij roept de overheid op om in te grijpen.

Directeur Philip Padberg van Deliveroo in Nederland liet deze week in Het Financieele Dagblad weten dat het werken met zelfstandige ondernemers zowel beter voor het bedrijf als voor de bezorgers is. Zo houden de koeriers volgens hem veel meer over dan wanneer zij in loondienst zijn. Minister Asscher bekritiseerde Deliveroo eerder al om deze stap, omdat het minderjarigen onverzekerd liet rondrijden.

Volgens Padberg loopt het beleid vanuit de overheid achter op de praktijk. Hij wil dat het nieuwe kabinet sociale bescherming voor zelfstandige koeriers laagdrempeliger maakt.


 

Reacties 1


Seb Seb 28 aug, 09:22

Ik blijf mij verbazen over de kritiek die Deliveroo krijgt. Je hoeft er immers niet voor te werken? Je kunt ook nee zeggen. Je kunt ook ergens anders gaan werken. Niemand dwingt je om voor Deliveroo te gaan werken. Bovendien zijn het vooral studenten die wat willen bijverdienen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!