‘Primark moet misstanden binnen drie maanden oplossen’

‘Primark moet misstanden binnen drie maanden oplossen’

Primark heeft drie maanden de tijd om aan alle wettelijke voorschriften voor zijn personeel te voldoen. Dat zegt een woordvoerder van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid tegen RTL Z

De Inspectie heeft onaangekondigd onderzoek uitgevoerd naar de arbeidsomstandigheden in acht Nederlandse filialen. De resultaten daarvan zijn niet openbaar, maar volgens FNV komen de resultaten overeen met het onderzoek dat de bond eerder uitvoerde. Daaruit kwamen onder meer een te hoge werkdruk, intimidatie door leidinggevenden en het negeren van gezondheidsklachten naar voren.

De leiding van Primark en de Inspectie hebben in juni een gesprek gehad, waarbij een ‘eis tot naleving’ is geformuleerd. De modeketen moet daardoor de door de Inspectie genoemde tekortkomingen oplossen. De retailer heeft daar geen bezwaar tegen gemaakt, waardoor die eis definitief geworden is.

Primark laat weten ‘nauw te hebben samengewerkt met de Inspectie om interne richtlijnen en procedures te verbeteren’. “We willen dat Primark een van de favoriete werkgevers van Nederland is", aldus het bedrijf. Eerder maakte de fashionretailer al bekend een Ondernemingsraad in te stellen.  Volgens Primark is de termijn waarbinnen de problemen opgelost moeten zijn echter zes maanden. 
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 30 aug, 13:46

Zouden ze dat nou zelf geloven, bij Primark.
Geen ondernemingsraad!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!