The Athlete’s Foot opent flagshipstore

The Athlete’s Foot heeft woensdag in Utrecht zijn grootste winkel van Nederland geopend. De vestiging in winkelcentrum Hoog Catharijne gaat door het leven als flagshipstore van de sportketen.

Het pand bevindt zich in het gerenoveerde gedeelte van Hoog Catharijne en telt een verkoopvloeroppervlakte van 160 vierkante meter. “We groeien jaar op jaar en de aanvulling met de flagshipstore in Utrecht is het zoveelste succes van de formule”, reageert directeur Jos van der Wolk van The Athlete’s Foot Nederland. 

The Athlete’s Foot werd drie jaar terug door licentiehouder Euretco geïntroduceerd als opvolger van sneakerformule Coach. Sindsdien zijn zo’n dertig winkels gebouwd of verbouwd. Met de geplande opening in Almere meegerekend zijn er in 2017 tien nieuwe winkels bijgekomen. De formule is volgens Van der Wolk ‘hard op weg om elke middelgrote en grote Nederlandse stad van een store te voorzien’ of bestaande winkels te verbouwen naar het nieuwste concept.

The Athlete’s Foot telt momenteel bijna vijfhonderd winkels in 28 landen. De Zwitserse eigenaar Intersport heeft de ambitie om het marktaandeel in Europa uit te breiden en in 2020 wereldwijd over duizend winkels te beschikken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!