Amazon verlaagt drempel voor Nederlandse consument

Amazon heeft iDEAL toegevoegd als betaalmethode aan zijn Duitse webshop. Slechts een deel van de Nederlandse klanten kan er gebruik van maken, waaruit Tweakers concludeert dat het om een test gaat.

Hoe groot de test is en hoe lang die duurt, is niet duidelijk. Amazon zegt nog niets over iDEAL op de pagina waar het zijn betaalmethoden toelicht. Nederlandse consumenten waren bij Amazon tot nu toe aangewezen op betalen met creditcard of SEPA-incasso. Met een aandeel van meer dan de helft is iDEAL veruit het populairste online betaalmiddel in Nederland.

De toevoeging van iDEAL betekent een nieuwe stap in de richting van Nederlandse consumenten. In augustus maakte Amazon zijn Duitse app beschikbaar in de Nederlandse taal, nadat dat vorig jaar al met de website gebeurde. 

Amazon.nl is nog altijd puur gericht op de verkoop van e-books. Uit een peiling van RetailTrends en Q&A bleek onlangs dat een groot deel van de Nederlandse retailers volgend jaar grootschalige uitrol van de e-commercegigant in ons land verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!