Jumbo wil graag tientallen stationswinkels

Jumbo wil graag tientallen stationswinkels

Jumbo heeft woensdagochtend in Eindhoven zijn eerste stationswinkel geopend. De Veghelse supermarktketen wil zeker twintig, dertig van die mini-supers openen, zegt cco Colette Cloosterman-van Eerd tegen de NOS. “Aan ons zal het niet liggen. Deze winkel smaakt naar echt veel meer.”

Jumbo heeft volgens Cloosterman-van Eerd niet volledig in eigen hand hoeveel Jumbo City’s er nog worden geopend. “We zijn daarbij erg afhankelijk van de locaties die vrijkomen op NS-stations.”

De supermarktketen liet eerder al doorschemeren zeker honderd gemakswinkels in de binnenstad te willen openen. In mei ging de eerste vestiging in Groningen open als Foodmarkt City, maar die naam werd al snel ingeruild voor Jumbo City. Concrete plannen voor meer openingen op stations zijn nog niet bekendgemaakt.

Jumbo gaat in Eindhoven de concurrentie aan met AH to go. Albert Heijn telt zo’n 45 gemakswinkels NS-stations, die door de vervoersmaatschappij worden geëxploiteerd. NS zag onlangs nog af van de verkoop van AH to go. De winkels van formules als HEMA en Starbucks staan nog wel in de etalage.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!