Conflict binnen Aldi-familie loopt hoog op

Conflict binnen Aldi-familie loopt hoog op

Leden van de eigenaarsfamilie Albrecht van Aldi hebben rechtszaken tegen elkaar aangespannen over de zeggenschap binnen het supermarktconcern. De strijd gaat voornamelijk tussen Theo Albrecht junior, een zoon van de oprichter, en zijn schoonzus.

De Aldi-eigenaren steken een deel van de winst die zij behalen met de supermarktketen in drie stichtingen, die bedoeld zijn voor hun eigen levensonderhoud en de erfenis. Een van die stichtingen werd jarenlang beheerd door Berthold Albrecht, een zoon van medeoprichter Theo Albrecht. Kort voor zijn overlijden in 2012, zou hij er volgens Der Spiegel voor hebben gezorgd dat zijn vrouw Babette en hun kinderen minder invloed zouden krijgen binnen Aldi, vanwege ‘twijfels over hun zakelijke kwaliteiten’. Berthold zou daartoe zijn aangezet door zijn broer Theo Junior, beweert Babette, die daarom een zaak aanspande tegen haar zwager om de beslissing van haar overleden man terug te draaien.

Voor belangrijke beslissingen is toestemming van alle drie de stichtingen nodig, waardoor Babette veel zou kunnen tegenhouden. Zo is Theo junior voor flinke investeringen in de winkels, maar zijn schoonzus niet. Zij zou volgens haar zwager vooral veel geld besteden aan hobby’s, zoals dure auto’s en kunstwerken. Dat zou bovendien ten koste gaan van het discountimago van Aldi, stelt hij.

De zaak is inmiddels voor het hooggerechtshof beland, waar de rechter een vonnis voorlopig heeft uitgesteld. Volgende week wordt nog een getuige gehoord. De Aldi-familie heeft al vaker te maken gehad met interne conflicten. Zo leidde een meningsverschil over de verkoop van sigaretten in 1960 tot de splitsing in Aldi Nord en Aldi Süd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!