Klaar voor voice control?

Klaar voor voice control?

Branded content

De twaalfde editie van de Webwinkel Vakdagen duikt in de 'onlife' consument, die 24 uur per dag verbonden is. Op 24 en 25 januari delen meer dan tweehonderd sprekers, in twaalf zalen in de Jaarbeurs Utrecht, hun visie hierop. Vier van de tien keynotes geven alvast een preview. Vandaag: Adriaan Thierry, managing director EMEA bij Sonos, over het Sonic Internet.

Van films en series tot muziek en podcasts – binnen één klik of tik heb je toegang tot alles wat je wilt. En dat in elke kamer en via elk apparaat. Maar de manier waarop we deze content bedienen, ondergaat een fundamentele transformatie, voorspelt Adriaan Thierry (managing director EMEA bij Sonos). “We gaan van een door desktop en smartphone beheerde wereld met klikken, typen en lezen naar een wereld waarin je vooral spreekt en luistert. Het Sonic Internet noemen we dit, waarbij voice control – spraakbediening dus – een belangrijke rol speelt.”

De adoptie zal volgens hem sneller gaan dan eerdere technologieën, omdat de prestaties via machine learning snel verbeteren en zich aanpassen aan gebruikerswensen. Zelf lanceerde Sonos ook een smart speaker: de Sonos One, nu al te koop in Nederland en in de toekomst te bedienen met je stem. Niet alleen een doorbraak voor Sonos’ eigen producten, maar ook voor onlineshoppen. “We hebben een open houding ten opzichte van stembediening en de partijen die dit aanbieden, ‘een platform-agnostische’ aanpak dus. In de toekomst bedien je je hele Sonos Home Sound System via Alexa op je Sonos One. In 2018 voegen we ook Google Assistant toe. De kansen voor e-commerce zijn enorm, met name voor commodity’s, en dan zowel voor diensten als producten.”

Bron: RetailTrends 12