De Bijenkorf reorganiseert logistiek: 143 werknemers op straat

De Bijenkorf reorganiseert logistiek: 143 werknemers op straat

De Bijenkorf voegt zijn twee distributiecentra volgend jaar samen tot één nieuw distributiecentrum. De distributie wordt bovendien uitbesteed aan een logistiek dienstverlener, waarschijnlijk Ingram Micro. 143 medewerkers verliezen daardoor hun baan, meldt de Bijenkorf donderdag.

Het personeel is de dupe van de sluiting van het distributiecentrum in Woerden, dat nu voor de bevoorrading van de winkels wordt ingezet. Topman Giovanni Colauto spreekt van een moeilijk besluit, maar zegt dat diverse opties zorgvuldig zijn afgewogen. “Het voorgenomen besluit is gebaseerd op de overtuiging dat dit nodig is om ook in de toekomst succesvol te blijven als omnichannel retailer.”

De Bijenkorf maakt voor de afhandeling van zijn online bestellingen nu gebruik van het distributiecentrum van Ingram Micro, voorheen Docdata. Door een nieuw dc te bouwen, kunnen de goederen volgens de warenhuisketen sneller op de locatie zijn waar ze nodig zijn. Bovendien kan er efficiënter worden gewerkt. Nu zou er sprake zijn van overlappende werkzaamheden in Woerden en het e-dc in Waalwijk.

Voor het nieuwe dc worden gesprekken gevoerd met Ingram Micro. Als locatie heeft de Bijenkorf de omgeving van Tilburg en Waalwijk op het oog.

De warenhuisketen verwacht dat de werkgelegenheid op termijn zal stijgen door de groei van de winkelverkoop en de webshop in het bijzonder. Het huidige aantal van vijfhonderd banen in de distributie zou daardoor kunnen oplopen naar achthonderd.

Reacties 1


Reinder Koornstra 17 jan, 13:45

Nou, weer een leuk PR verhaal. Ten eerste hebben die werknemers in Woerden natuurlijk HELEMAAL NIETS aan nieuwe werkgelegenheid in Waalwijk. En ten tweede zullen er, door robotisering in zo'n nieuw magazijn, relatief weinig mensen nodig zijn. Kortom, niets aan te doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!