Amazon start bezorgdienst en schrapt honderden banen

Amazon start bezorgdienst en schrapt honderden banen

Amazon gaat in eigen land de concurrentie aan met logistieke bedrijven als FedEx en UPS. Met ‘Shipping with Amazon’ worden pakketten van verkopers op zijn platform straks opgehaald en bij consumenten bezorgd.

De nieuwe bezorgdienst gaat binnen enkele weken van start in Los Angeles, meldt The Wall Street Journal. Andere Amerikaanse steden zouden nog dit jaar volgen. Uiteindelijk moet Shipping with Amazon voor het hele land beschikbaar worden.

Amazon bezorgt momenteel al in 37 steden zijn eigen pakketten, maar doet dat nog niet voor zijn zakelijke partners. De afgelopen jaren werd al flink in het eigen logistieke systeem geïnvesteerd, waaronder in eigen vrachtwagens, vrachtvliegtuigen en koeriers voor de ‘last mile’. Ook zijn er experimenten om boodschappen met behulp van Amazon Key tot achter de voordeur te bezorgen.

Reorganisatie
Verder meldt persbureau Bloomberg dat Amazon honderden banen op het hoofdkantoor in Seattle schrapt. Oude afdelingen met een focus op de online verkoop van producten zouden het afleggen tegen nieuwe activiteiten, waaronder clouddiensten en het platform Alexa. De ontslagronde is relatief klein, gezien het totale aantal van 566 duizend werknemers van Amazon. In dat cijfer zijn ook de werknemers van Whole Foods meegerekend.
 

Reacties