'Zalando opent nieuw magazijn in Nederland'

'Zalando opent nieuw magazijn in Nederland'

Zalando heeft Nederland op het oog als locatie voor een nieuw distributiecentrum. Ons land troeft daarmee België af, schrijft zakenkrant De Tijd op basis van bronnen. 

Onze zuiderburen zouden geprobeerd hebben om Zalando naar het Waalse Dour-Elouges te lokken. In oktober 2016 kreeg een vastgoedgroep de benodigde vergunningen voor de bouw van een distributiecentrum voor kleding en accessoires, maar Zalando ziet nu van het project af.

Nederland zou qua loonkosten gunstiger zijn, terwijl er in België beperkte mogelijkheden zijn rond nachtarbeid. Ook het woelige sociaal klimaat in Wallonië zou ervoor gezorgd hebben dat de keuze op ons land is gevallen. Met de komst van het magazijn zijn zo’n vijftienhonderd banen gemoeid.

Waar in Nederland het distributiecentrum wordt geopend, is nog niet duidelijk. Mogelijk wordt de beslissing volgende week officieel bekendgemaakt. Zalando onthoudt zich vooralsnog van commentaar. De Duitse etailer laat alleen weten dat er nieuwe magazijnen gepland zijn in Polen en Zweden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!