Supplychain: Zijn drones de toekomst van bezorging?

Supplychain: Zijn drones de toekomst van bezorging?

Hoewel ze nog niet op grote schaal om je oren vliegen, is bezorging door drones het stadium van sciencefiction wel voorbij. Amazon en UPS investeren er fors in, terwijl Domino's in het buitenland al pizza's op deze manier bezorgt en vaak heeft beloofd er ook in Nederland mee te beginnen. De voordelen van snellere en goedkopere bezorging lijken voor de hand te liggen, maar hoe groot zijn die nou echt? Hoeveel tijd en geld kan er met drones worden bespaard? En voor welke productgroepen is dronebezorging wel en niet relevant? En ook niet onbelangrijk: hoe denkt de consument er eigenlijk over? Raconteur zocht het uit en zette de resultaten in deze infographic.

RetailTrends besteedt deze week elke dag aandacht aan de supplychain. Het maartnummer van RetailTrends bevat een special rond dit thema, met onder meer aandacht voor de wildgroei aan bezorgdiensten en een supplychain zonder geheimen dankzij blockhain. Ook lees je hoe het Tsjechische MIWA denkt een verpakkingsvrije keten te kunnen realiseren. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier.


e-Delivery Event
RetailTrends Media organiseert samen met OGZ op 28 maart het e-Delivery Event in Utrecht. Onder meer bol.com, Coolblue, Domino’s en Zalando vertellen hun logistieke verhaal. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!