Picnic waagt stap naar Duitsland

Picnic waagt stap naar Duitsland

Picnic start over vier weken met boodschappenbezorging in vier Duitse steden. Daarna breidt de app-only supermarkt stapsgewijs verder uit bij onze oosterburen.

De stap volgt op een pilot die enkele maanden ‘in het diepste geheim’ werd gehouden in de regio Düsseldorf. Die is volgens Picnic ‘zo voorspoedig’ verlopen dat is besloten tot uitrol, in eerste instantie in Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel. Daarna volgt geleidelijk de rest van Noordrijn-Westfalen.

De uitbreiding naar Duitsland betekent de eerste buitenlandse activiteit voor Picnic. Medeoprichter Michiel Muller noemt Duitsland een interessante markt, onder meer omdat die zes keer zo groot is als de Nederlandse. Daarnaast blijkt volgens hem uit de pilot dat Duitsers ‘minstens zo enthousiast zijn als Nederlanders’ over het concept. “De resultaten uit de pilot zijn veelbelovend en we hebben een volledig Duitse infrastructuur opgezet die de vraag aankan”, aldus Muller.

Picnic is anderhalf jaar geleden begonnen met de voorbereidingen voor de Duitse pilot. Zo werd het assortiment werd bepaald, de app aangepast, een Duits team ingericht en  een eigen distributiecentrum en hub in Viersen en Neuss geopend. Van daaruit worden nieuwe steden in Noordrijn-Westfalen worden aangesloten. Het Duitse team wordt geleid door Frederic Knaudt vanuit het Duitse hoofdkantoor in Düsseldorf. Knaudt begon eerder de online maaltijdbezorger Kochzauber en verkocht die later aan Lidl.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!