Hudson's Bay ontevreden ondanks financiële opsteker

Hudson's Bay ontevreden ondanks financiële opsteker

Hudson’s Bay Company heeft het laatste kwartaal van 2017 in de zwarte cijfers afgesloten. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat het Canadese retailbedrijf winst maakt, maar over het gehele jaar kleuren de cijfers nog donkerrood. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde jaarcijfers.

Hudson’s Bay Company sloot het jaar af met een verlies van liefst 581 miljoen Canadese dollar, omgerekend ruim 365 miljoen euro. Een jaar eerder stond het warenhuisconcern nog 516 miljoen dollar in het rood. In het laatste kwartaal boekte Hudson’s Bay een winst van 84 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

Hudson’s Bay Company ging vorig jaar met tien warenhuizen en twee winkels van Saks Off 5th van start in Nederland. De Europese tak is verder actief in Duitsland en België, met onder meer Galeria Kaufhof en Inno. De vergelijkbare omzet nam daar in het laatste kwartaal met 3,4 procent af. Wereldwijd kwam de daling uit op 2,4 procent.

Over het gehele jaar boekte Hudson’s Bay Company een omzet van 14,3 miljard dollar, iets minder dan in 2016. Het operationele verlies liep op van 368 naar 646 miljoen dollar. De retailer is dan ook ‘niet tevreden met zijn recente prestaties’, laat topman Richard Baker weten. “We ondernemen actie om onze bedrijfsresultaten te verbeteren.” 

Vorige maand werd Helena Foulkes aangesteld als ceo. Zij heeft de afgelopen weken winkels en kantoren over de hele wereld bezocht en ziet nog voldoende kansen, waaronder om in Europa de omzet te verhogen. De komende periode werkt Foulkes aan een strategisch plan voor de lange termijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!