DHL bouwt 'grootste sorteercentrum voor e-commerce'

DHL bouwt 'grootste sorteercentrum voor e-commerce'

DHL begint deze maand in Zaltbommel met de bouw van een nieuw sorteercentrum voor pakketjes van webwinkels. Het wordt volgens de pakketbezorger het grootste sorteercentrum voor e-commerce van Nederland.

Het nieuwe centrum komt op bedrijventerrein De Wildeman en moet dienen als een van de centrale hubs voor zowel binnenlandse als internationale webshops. Vanuit Zaltbommel moeten de pakketten naar 150 depots verspreid over Nederland worden gebracht. Die gecentraliseerde functie moet webwinkels in staat stellen hun pakketten zo laat mogelijk aan te leveren. DHL investeert 84 miljoen euro in het nieuwe sorteercentrum, dat in de herfst van 2019 afgerond moet zijn.

Het nieuwe sorteercentrum biedt werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen. De vestiging in Zaltbommel neemt straks een centrale plaats in binnen het DHL-netwerk in de Benelux, dat vijftien sorteercentra in Nederland en zes in België omvat, aangevuld met 150 lokale depots en tweeduizend servicepunten. De nieuwbouw is de tweede in een jaar tijd en volgt op de 35 miljoen euro die het pakketbedrijf investeert in een dit jaar te openen nieuw sorteercentrum in Amsterdam. 

Het sorteercentrum wordt volgens DHL het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt verder uitgerust met voldoende zonnepanelen om voor de elektriciteit zelfvoorzienend te zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!