Zalando kijkt verder dan mode

Zalando kijkt verder dan mode

Zalando heeft in Duitsland een pilot gehouden waarbij het de bezorging uit handen nam voor een elektronicawinkel. “Als we kleding kunnen bezorgen, kunnen we net zo goed een laptop bezorgen”, zegt Remko Bakker, bij de etailer verantwoordelijk voor logistieke platformdiensten, tegenover RetailTrends.

De proef met de elektronicazaak vond plaats in het kader van Zalando’s zogeheten local delivery networks. Daarbij koppelt de etailer voorraden uit zowel uit de eigen magazijnen en die van partners als fysieke winkels aan speciaal ingerichte hubs. Over de partnership met de elektronicawinkel wil Bakker alleen kwijt dat het een ‘interessante samenwerking’ was. Ook andere partners uit andere branches zijn wat hem betreft welkom, zolang de pakketten qua formaat aansluiten bij wat Zalando al doet. “Dus laptops wel, maar we gaan geen wasmachines bezorgen.”

Momenteel zijn er tien lokale bezorgnetwerken actief in grote Duitse steden en daar komen er dit jaar nog eens zeven bij. Ook in Amsterdam heeft Zalando één pilot lopen met zo’n netwerk, maar daar zijn nog geen externe partners op aangesloten. Doordat Zalando er nog nauwelijks bekendheid aan heeft gegeven in Nederland, weten potentiële deelnemers niet van het bestaan, verklaart Bakker. “In principe staat ook het netwerk in Amsterdam open voor partners.” 

Bakker gaat op RetailTrends dieper in op het hoe en waarom van de lokale bezorgnetwerken en de rol van partners daarin.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!