FNG terug naar België en wil Zalando achterna

FNG terug naar België en wil Zalando achterna

Modeconcern FNG verhuist zijn hoofdkantoor van Nederland naar België. De aandeelhouders hebben ingestemd met de verplaatsing van de zetel naar Mechelen en de omzetting van FNG in een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, zo laat het moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Promiss weten.

FNG komt met de verhuizing tegemoet aan de wens van aandeelhouders, die voor het grootste deel in België gevestigd zijn. Het bedrijf is sinds 2016 in Zoetermeer gevestigd, toen het Miss Etam overnam en daarbij werd overgenomen door het Nederlandse R&S Retail van Rens van de Schoor. Later veranderde de naam weer in FNG en verkocht Van de Schoor zijn aandeel. FNG werd in de praktijk al grotendeels aangestuurd vanuit het ‘beslissingscentrum’ in Mechelen. 

FNG is in België onder meer actief met Brantano. De opfrisbeurt voor deze winkelketen is inmiddels voor driekwart voltooid, laat topman Dieter Penninckx weten tegen Het Laatste Nieuws. Hij heeft naar eigen zeggen ambitieuze plannen voor het kledingbedrijf. “Brantano kan zowel offline als online één van de belangrijkste spelers worden, minstens even groot als Zalando.”

Reacties