'Granny's Finest vraagt faillissement aan'

'Granny's Finest vraagt faillissement aan'

Het bestuur van breiconcept Granny’s Finest heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft het bedrijf laten weten aan de breiers, meldt het Algemeen Dagblad. Oprichter Niek van Hengel is niet bereikbaar voor commentaar.

Granny’s Finest ging in 2011 van start als pilotproject in de Rotterdamse wijk Ommoord. Ouderen en jongeren werkten samen aan het ontwerp en de productie van handgebreide modeaccessoires zoals mutsen, sjaals, wanten en tassen. Het initiatief wilde eenzaamheid onder ouderen tegengaan en een springplank bieden aan jong creatief talent. 

De afgelopen jaren opende het concept tientallen handwerkclubs door het hele land en werden de producten onder meer via de Bijenkorf verkocht. Ook werd eind vorig jaar een eerste eigen winkel in Rotterdam geopend. De winkel aan de Mariniersweg is inmiddels weer dicht.

Granny’s Finest zegt tegen de breiers dat het niet haalbaar is om door te gaan. De materiaalkosten zijn hoog, evenals de kosten voor het rondbrengen van de wol en het ophalen van de mutsen en sjaals. Bovendien was er alleen omzet in de winter.

RetailTrends